Najnovije vijesti

Apel za pomoć kakanjskoj porodici

U ulici Omera Maslića u Kaknju na broju 35 nalazi se bračni par Ibranović, Almir i Šerifa. Šerifa je  rodom iz Tešnja i prije godinu dana udala za Almira. Pronašli su mjesto gdje će stanovati. Podstanarski život i kirija od 130 maraka.

Almir je nezaposlen i radi na dnevnicu. Kaže da u zimskom periodu nema posla, a ako ga ko zovne zaradi 20 KM. Almira smo upoznali nakon jedne dženaze u džematu Luka. Naime, Almir nakon što se svi raziđu sa dženaze i odu svojim kućama, odnese alat na rijeku Zgošću, lopate i motike i to sve sam opere i vrati u džamiju.

Iako je rijeka hladna Almiru nije teško da uradi sve što se traži od njega samo da šta zaradi.

“Najgore je što ne vidim dobro na lijevo oko. Operisao sam i išao na komisiju i platio 125 KM. Rekli mi možeš ti raditi. Ja mogu i hoću, ali ako me ko zovne.” kaže Almir.

Njegov otac nesretnim slučajem izgubio je život na putu M-17. Majka je ostala sama sa jedanaestero djece. Jedno od te djece je i Almir koji je započeo samostalan život.

Svi oni koji  žele pomoći Almiru novčano da preživi zimu to mogu učiniti preko Uni credit banke na ime Almir Ibranović transakciji račun broj 3385902111305172 – broj računa ; 40588239000 ili pozvati Almira ako treba šta uraditi na broj telefona 062/ 788- 284.

(IZVOR: kaportal.ba)