Najnovije vijesti

Baždarević se sastao sa trenerima bh. premijerligaša

Selektor A reprezentacije BiH Mehmed Baždarević sa saradnicima iz stručnog štaba, te rukovodilac Centra za edukaciju NS/FS BiH Munir Talović i treneri klubova BH Telecom Premijer lige sastali su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

“Cilj nam je bio da se stručni štab reprezentacije skupi i da tako počnemo pripreme za predstojeće dvije utakmice, ali i da se vidimo sa selektorima naših mlađih kategorija. Jutros smo gledali i utakmicu kadeta sa Azerbejdžanom. Nakon toga uslijedio je sastanak sa trenerima klubova Premijer lige s ciljem razmjene iskustava. Ove radionice su obostrano korisne i tražimo zajedno načine da još unaprijedimo naš profesionalni fudbal. Želimo da imamo što bolje uslove za rad, kvalitetne trenere. Svi zajedno gledamo naprijed i trudimo se da poboljšamo one stvari na koje možemo da utičemo“, rekao je Baždarević. 

Trener Krupe Slobodan Starčević nosi pozitivne utiske sa sastanka.

  “Podržavam ideju da se organizuju ovakvi sastanci, prije svega jer smo danas govorili o bitnim temama s ciljem podizanja kvaliteta rada sa igračima, ali i rada u samim klubovima. Svi želimo i bolje infrastrukturne uslove, ali i da popravimo status trenera. Zajednički cilj nam je unaprijeđenje fudbala u BiH, a s tim u vezi u imaćemo neke prijedloge prema Savezu i prema klubovima. Zahvalio bih se NS/FS BiH na organizaciji ove radionice“, rekao je Starčević. 

 

(sportsport.ba)