Najnovije vijesti

Coutinho izrazio bojkot na treningu Liverpoola

Saga oko Philippea Coutinha i njegovog eventualnog prelaska iz Liverpoola u Barcelonu još uvijek traje.

Barca je počela ulagati veliki napore da dovede Coutinha kada je prošle sedmice potvrđeno da je Neymar napustio katalonski klub i prešao u PSG. Blaugrana je od ovog transfera zaradila nevjerovatnih 222 miliona eura i očekuje se da većina ovog novca bude uložena u nova pojačanja.

Glavna želja Barcelone je igrač Liverpoola Coutinho, ali problem pravi engleski klub koji ne želi da ga pusti da ide. Delegacija Barce danas je doputovala u Liverpool kako bi pokušala što prije da završi ovaj transfer i navodno veoma je blizu da se ovaj dogovor desi.

Coutinho je u nekoliko navrata poručio čelnicima kluba da želi da ide u Barcelonu, te je razgovarao s Jurgenom Kloppom o svemu tome. Engleski mediji prenijeli su danas da je Coutinho preduzeo još veće mjere, te da je počeo da bojkotuje rad na treningu Liverpoola.

“Coutinho veoma malo radi na treningu. Jasno je da je ovo njegov bojkot i nezadovoljsto što ga Liverpool ne pušta da ide u Barcelonu. Sezona se bliži, ali njegovo nezadovoljstvo je sve veće”, kazao je izvor blizak Liverpoolu za engleske medije.

 

(sportsport.ba)